Keith Kendrick és Sylvia Needham

Keith és Sylvia főként angol tradicionális és tradicionális hatást mutató mai dalokat adnak elő Európán innen és túl, több mint 80 éves előadói gyakorlattal a hátuk mögött (és egyikük sem jár még bottal!)
Mindkettejüknek igen széles a repertoárja, erős hangjuk, varázslatosan együtthangzó és egymást kiegészítő előadásmódjuk izgalmas, egymást erősítő előadást eredményez, és amikor duóban énekelnek, kettejük kíséret nélküli éneke különös harmóniát teremt. Gyakran hangszerrel is kísérik éneküket: lendületes, táncos dallamokat adnak elő az egyetlen Angliában feltalált hangszeren, annak három különböző méretű változatán – a Koncertínán, ezen a kis, diatonikus gombos harmonikán.

….lélegzetelállító harmónia, a hallgatóság csak levegő után kapkod őket hallgatva…………

Jane Kremer and Dave Thomas – The Folk Mag

A …’Once I courted a Damsel’ című dal előadásában (amelynek forrása egy Joseph Taylor énekéből kölcsönzött töredék) Keith és Sylvia legjobb formáját mutatja – hangszerkíséret nélküli énekük, jól átgondolt, gyönyörű összhangjuk a legjobb példája annak, hogyan kell angol tradicionális dalt énekelni.

Pete Wood – English Dance and Song

A ….”Sally Free and Easy” című szám külön figyelmet érdemel. Keith ezt a dalt Sylvia Needham-mel énekli. Hangjuk összeforr és kiegészíti egymást, így ragadva meg tökéletesen ennek a Cyril Tawney dalnak minden dühét és kétségbeesését. Kétségkívül ez az előadás az eddigi legjobb interpretációja ennek a dalnak, amit csak valaha hallottam.

Ken Hinchliffe – What’s Afoot

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: